Elindult a HangosBlog

A HangosBlog Segítségével bárki meghallgathatja a SkanzenBlogon megjelent cikkeket.

A Skanzenben arra törekszünk, hogy a lehető legszélesebb körben, minél több mindent hozzáférhetővé tegyünk az általunk gyűjtött tudásból, tárgyakból, történetekből, közös kincseinkből. Szeretnénk ezt a kört ebben a szellemben tovább bővíteni, és a blogon közzétett tartalmainkat is hozzáférhetővé tenni azok számára, akiknek gondot okoz az olvasás.

Ezért is indítottuk el HangosBlogunkat, amellyel vakok és látássérültek számára olvasnak fel a Skanzen önkéntesei a múzeum blogján megjelent cikkekből. 

A hanganyagokat nem csak nekik ajánljuk: reméljük, hogy azok is meghallgatnak majd egy-egy érdekes témáról szóló írást, akiknek a hétköznapi rohanás miatt nem jut idejük az olvasásra.

A folyamatosan frissülő HangosBlog epizódjai megtalálhatóak lesznek az Anchor.fm podcast csatornán, de meghallgathatóak a Spotify-on is. 

Spotify:

Anchor fm:

Néhány korábbi cikkünk, mint például a Fröccstörténet (dr. Sári Zsolt írása), az Étkezés a járvány alatt (dr. Bereczki Ibolya cikke) vagy a Fejezetek a székely nyelvjárás szépségeiről (Folkmann Nórától) már hanganyag formájában is elérhetők.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani önkénteseinknek, akik a felolvasásban részt vesznek, illetve a Lapról Hangra / “Informatika a látássérületekért” Alapítványnak, melynek munkatársai ötletekkel, tanácsokkal támogatnak minket és segítenek eljuttatni a hírt a hallgatóinkhoz.

Önkéntesnek Te is jelentkezhetsz bármikor a múzeumba, ahol a felolvasáson kívül sok egyéb területen kamatoztathatod tudásod és tehetsz szert új tapasztalatokra.